21.02.2018 - 12 april 2016. Brouwerij de Molen heeft met enthousiasme een hopveld geadopteerd. Het hopveld in Epe heet voortaan het Hopveld De Molen. Brouwerij De Molen verbindt graag haar naam aan het hopveld, omdat ze met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier maakt. Brouwerij de Molen heeft het hopveld, waarvan ze al 5 jaar...
21.02.2018 - 16 december 2015. Dat bierbrouwers het experiment niet schuwen is bekend. Maar dat een bekende brouwer op het idee kwam om hop te gebruiken in een destillaat is nieuw. Het idee kwam van Michel Ordeman (Jopen brouwerij Haarlem) en onlangs ging de destilleerderij van Jopen in Hoofddorp dit avontuur aan. De hop, Centennialhop, is de eerste soort die dit jaar...
21.02.2018 - 18 oktober 2015. Pompoenbier was tot voor kort nog onbekend in bierland. Maar langzaamaan begint Pompoenbier aan een opmars in Nederland. Papoen, een collaboration brew van Hommeles en het Epe Bier Collectief steelt de show met zijn originele etiket en zijn toegankelijke smaak. Vorig jaar werd Papoen gelanceerd. Het bier is gemaakt met pompoenen van Eper bodem. Want de pompoenen...
21.02.2018 - 19 september 2015. Op twee zonovergoten dagen in september plukten een kleine 40 vrijwilligers duizenden hopbellen tijdens de hopoogst in Epe. Dit gebeurde beide dagen pal naast het hopveld van Bierevents. De sfeer is goed, en onder het gestaag doorplukken hebben de plukkers een gezellige tijd. De hop is de ochtend na de oogst bij brouwerij De Molen in de...
20.02.2018 - 15 december 14. December is dé maand om speciale kerstbieren te proeven. Boek daarom een kerstbierproeverij bij je thuis met je vrienden en proef 8 feestelijke, verwarmende seizoensbieren. Bierevents haalde speciaal voor jou een selectie smaakvolle kerstbieren uit België, omdat daar het mooiste assortiment te verkrijgen is. 8 kerstbieren Deze bierproeverij duurt ruim 2 uur en je proeft 8 verschillende...
20.02.2018 - 11 november 2014. Kookstudio Bonogusta organiseert samen met Bierevents een overheerlijke proeverij van kerstbieren. Het wordt een bijzondere bierproeverij, waarbij je zes kerstbieren proeft. De avond begint met een smakelijk hoofdgerecht. Kok Nico van Bonogusta maakt een stoofpotje met rundvlees voor je, waarbij het vlees is gesudderd in donker bier. Het bijgerecht is bulgur met verse kruiden. Laat je verrassen!...
20.02.2018 - 03 oktober 2014. Op 6 oktober begint de dag (of nacht) met een nieuwe tv-serie waar bier brouwen centraal staat. Het is een concept van Grosch en de serie wordt uitgezonden op Veronica TV. Bierevents heeft haar medewerking verleend aan dit programma. Hop-uitleg van Henk Overbosch In een van de afleveringen wordt een bezoek gebracht aan het hopveld van Bierevents, waar...
20.02.2018 - 14.08.2014 Op vrijdag 5 september en op zondagmiddag 14 september vindt voor het vierde achtereenvolgende jaar de hopoogst in Epe plaats, bij het hopveld van Bierevents. Hierbij worden handmatig hopbellen van de hopranken geplukt. De hop wordt gebruikt voor het brouwen van Praotnat, een hoppig speciaalbier van het Epe Bier Collectief. Voor de ambachtelijke hoppluk zijn vrijwilligers welkom! In tegenstelling...
20.02.2018 - Maart 2014. Het jaar 2014 gaat de geschiedenis in als het jaar dat in Nederland hopscheuten op de menukaart van restaurants verschenen. Bierevents is trots: de hopscheuten komen van het hopveldje van Bierevents, en zijn ambachtelijk en handmatig geoogst. Hopscheuten van de koude grond zijn bij uitstek een seizoensproduct. Hopplanten hebben in de winter een rustperiode, en als ze gaan...
20.02.2018 - 17.03. 2014 Heb je zin om in het weekend naar buiten te gaan? Dan heeft Bierevents een nieuwe buitenervaring voor je! Je bent welkom om op zaterdagmorgen 22 maart 2014 te komen helpen om hopscheuten te oogsten. Hiervoor moet je op het hopveld van Bierevents in Epe zijn. De oogst duurt ongeveer van 9 tot 11 uur. Doe mee met de hopscheutenoogst...