17.03. 2014 Heb je zin om in het weekend naar buiten te gaan? Dan heeft Bierevents een nieuwe buitenervaring voor je! Je bent welkom om op zaterdagmorgen 22 maart 2014 te komen helpen om hopscheuten te oogsten. Hiervoor moet je op het hopveld van Bierevents in Epe zijn. De oogst duurt ongeveer van 9 tot 11 uur. Doe mee met de hopscheutenoogst en begin je dag met een gezellige, bijzondere ervaring.
De hopplanten zijn op 1 maart voorzien van een rug van aarde en plastic. Idee is dat wanneer er nieuwe uitlopers aan de hopplanten komen, ze niet direct het daglicht zien en lang doorgroeien. Hierdoor blijven de uitlopers wit en ontwikkelen ze geen blaadjes.
Deze hopscheuten staan in België bekend als traditionele delicatesse. Hopscheuten zijn in Nederland nog een nieuw ingredient!
Na drie weken goed lenteweer zijn de hopscheuten flink gegroeid en rijp voor de oogst. Dit is een kwestie van handwerk: graven en de nieuwe scheuten bij de wortel afbreken.
Aanmelden voor hopscheutenoogst
Met het juiste gezelschap is dit een leuke ambachtelijke klus. Een mooie ervaring voor iedereen die van het buitenleven houdt en/of van puur voedsel. We gaan van 9 tot 11 uur het veld op. Uiteraard staat daarna koffie met wat lekkers voor je klaar. Dus kun je zaterdag de 22e komen helpen? Meld je aan bij info@bierevents.nl.