11 november 2014. Kookstudio Bonogusta organiseert samen met Bierevents een overheerlijke proeverij van kerstbieren. Het wordt een bijzondere bierproeverij, waarbij je zes kerstbieren proeft. De avond begint met een smakelijk hoofdgerecht.
Kok Nico van Bonogusta maakt een stoofpotje met rundvlees voor je, waarbij het vlees is gesudderd in donker bier. Het bijgerecht is bulgur met verse kruiden. Laat je verrassen!
Zes kerstbieren
Bij het stoofpotje proef je het eerste kerstbier. Vervolgens proef je nog vijf heerlijke kerstbieren, met heel verschillende smaken. Ze zijn van Nederlandse en Belgische brouwers. Henk Wesselink van Bierevents vertelt er mooie wetenswaardigheden bij en je kunt bijbehorende beelden zien.
Mis dit Kerstbierevent niet! Er is plaats voor 30 deelnemers. Verzeker je van een plek door te reserveren via een mailtje naar info@bierevents.nl en vermeld het aantal personen. Kosten zijn € 29,50. Je kunt ter plekke betalen.
Over Kerstbieren
Kerstbieren zijn een van oorsprong Belgische traditie: brouwers maakten speciaal voor hun vaste klanten een hartverwarmend winterbier voor de feestdagen, als geschenk voor hun vaste afnemers. Dat bleek zo geliefd dat het al snel ook op de markt werd gebracht. Vaak zijn zware, kruidige en enigszins zoetige bieren, maar er het wordt elk jaar gevarieerder en dat gaan we proeven!
Praktische gegevens kerstbierproeverij
Datum: zaterdag 13 december 2014. Deuren geopend om 18.30 uur, aanvang diner 19.00 uur.
Locatie Kookstudio Bonogusta, Van Brienenstraat 7C, 6721VW in Bennekom.
Bereikbaarheid
Gratis parkeergelegenheid, prima bereikbaar per OV: bus 88 vertrekt 4x per uur vanaf intercitystation Ede-Wageningen richting Wageningen, uitstappen bij halte Halderbrink, dan nog 13 minuten lopen, totale reistijd 22 minuten. Of 2x per uur bus 52 richting Arnhem CS, uitstappen bij halte Molenstraat en nog 3 minuten lopen, totale reistijd 11 minuten vanaf Ede-Wageningen