Inspiratie
Toen Henk Wesselink in 2010 voor een sabbatical break in Italië verbleef, werd hij geraakt door de passie waarmee Italianen omgaan met pure, ambachtelijke producten. Uren staan ze in de keuken om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren, waar ze vol passie over praten en met volle teugen van genieten. Terug in Nederland bedacht Henk dat hij meer wilde doen met een ander ambachtelijk product: speciaalbier. Al 25 jaar zijn grote passie. Hij wil dat Nederlanders net zo enthousiast worden over dit ambachtelijke product als Italianen dat zijn over hun producten en gerechten.
Missie
Hij besloot een bedrijf op te richten met de missie speciaalbier de erkenning en waardering te laten krijgen die het verdient. “Bier heeft een veel breder smaakpalet dan wijn, maar toch is voor velen bier de mindere broeder van wijn. Totaal onterecht. Ik weet met hoeveel passie en vernieuwingsdrift brouwers speciaalbieren ontwikkelen en brouwen”.
Met zijn bedrijf biedt hij sinds 2010 verschillende activiteiten om zijn klanten op een onvergetelijke manier kennis laten maken met nieuwe smaken, nieuwe verhalen en nieuwe ervaringen: de fascinerende wereld van speciaalbier.
Henk Wesselink is dus een man met een missie. Zijn missie voor Bierevents is: de passie voor speciaalbier delen. Hij deelt zijn passie voor speciaalbier passie graag met jou.
Bierreizen als ontdekkingstocht in de wereld van speciaalbier
Bierliefhebbers kunnen via Bierevents gevarieerde bierreizen beleven, doorspekt met bijzondere bierervaringen. Denk aan de leukste rondleidingen door kleinschalige brouwerijen, karakteristieke biercafé’s en gerenommeerde bierrestaurants. Wesselink is bierreisgids en begeleidt vele groepen door Belgie, Italië, Duitsland en Nederland. Als geen ander weet hij waar je moet zijn voor de leukste bierreizen!
Bierproeverijen met passie
De gepassioneerde bierexpert Henk Wesselink is tijdens bierproeverijen op missie. Hij wil zijn passie over bier met je delen en komt met de leukste wetenswaardigheden en de mooiste anekdotes over het bier dat je drinkt. Ook leer je over het brouwproces, de brouwerij en haar geschiedenis. Tijdens een proeverij ga je op een andere manier bier drinken. Laat de passie overspringen en bier drinken wordt nog beter dan het al was.
Hopveld voor aandacht voor speciaalbier
Vanuit zijn missie mensen kennis te laten maken met de wereld van speciaalbier liet Henk in 2011 een hopveld aanleggen. Hop is immers een van de 4 hoofdingrediënten van bier, en zorgt voor een onderscheidende smaak. Het begon als eerste hopveld boven de grote rivieren. In 2016 is Bierevents een nauwere samenwerking aangegaan met Brouwerij De Molen. De brouwerij heeft haar naam aan het hopveld verbonden en helpt vrijwilligers te werven voor het werk op het hopveld. Inmiddels hebben velen hun weg gevonden naar het hopveld om helpen met de verbouw of de oogst van deze prachtige plant. In 2018 is het hopveld weer ontmanteld: de missie van het hopveld was volbracht. Inmiddels is Nederland vele hopvelden rijker.
Van bierimporteur tot biergids
De liefde voor bier kwam al eerder tot uiting in het leven van Wesselink: van 1991 tot 1998 was hij eigenaar van bierimporteur Amadeus in Ede. Hij importeerde bieren van kleinschalige Belgische familiebrouwerijen die hij in de regio aan de horeca verkocht. Een deel van zijn vrije tijd ging toen al naar fietsvakanties door België langs bierbrouwerijen, trappistenkloosters en bierrestaurants. Dit is verder ontkiemd en uitgegroeid tot zijn huidige rol als biergids en reisleider bij bierreizen.
Bierige weetjes over Henk Wesselink van Bierevents
- Biergids voor Biercycling
Gedurende drie seizoenen per jaar is Wesselink reisbegeleider/biergids voor het Amerikaanse Beercycling. Hij begeleidt fietsreizen voor bierliefhebbers in Italië, België en Nederland. Passie voor speciaalbieren kent geen grenzen! - EpeBierCollectief
Wesselink is lid van het EpeBierCollectief. De ambitie van het 4- koppige collectief is om mooie speciaalbieren in de regio Epe op de markt te brengen. Inmiddels hebben ze een gevarieerd en smaakvol assortiment van speciaalbieren. - Tastes of Abbeys
Om het fiets- en wandeltoerisme rond trappistenabdijen (met trappistenbieren) te bevorderen heeft Wesselink zich ingezet voor het webplatform www.tastesofabbeys.com . - Bierkennis
Wesselink volgde hij de opleiding tot bierambassadeur bij de Stichting Bieropleiding Nederland (Stibon). Hiermee is zijn theoretische kennis over bier en brouwen uitgediept.