Op zaterdag 15 september gaat een kleine delegatie van de hopvrijwilligers naar brouwerij De Molen in Bodegraven. Deze bierliefhebbers helpen eigenhandig om de hop in het bier te verwerken. Daarna krijgen ze een rondleiding door de brouwerij en heffen ze het glas op de goede afloop.
Hop zo snel mogelijk naar de brouwerij
Op vrijdag 14 september zit de hopoogst erop. Henk Wesselink (Bierevents) heeft de hop zo snel mogelijk naar Bodegraven vervoerd, naar brouwerij De Molen. En hier gaat de volgende portie verse hop de ketels in. Het komt bovenop de ruim 100 kilo verse hop die 6 dagen daarvoor de de ketels is ingegaan.
12 zakken hop de tanks in
Hopcrewleden Carlo Zaffora en George Nelis hebben de eer om allebei 6 zakken hop in de ketels te legen. Het is soms proppen, want het is veel volume en de tanks zijn al vol met bier en hop. De aanwezige hopcrewleden proeven vast wat in de tanks zit, maar het bier moet nog even doorrijpen. Het wordt een stevig bier.
Rondleiding brouwerij
Als de hop in de tanks zit, geeft de brouwer de gasten nog een rondleiding door de brouwerij. Ook lopen ze langs de indrukwekkende verzameling barrels (vaten). Tenslotte worden de crewleden nog getracteerd op een aantal vermaarde De Molen bieren.
Fresh hop en Praotnat
En dan zit het er weer op. Het Fresh Hop bier is op het Borefts festival te proeven. Ook is het in de regio Epe te koop, onder de naam Praotnat.
Binnenkort vind je hier de link naar een filmpje van het freshhoppen.