Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Over ons

 

Bierevents: Hoe het begon

Bierevent's eigenaar Henk Wesselink

Henk Wesselink tijdens hopoogst op hopveld De Molen, 2016

Toen Henk Wesselink in 2010 voor een sabbatical break in Italië verbleef,  werd hij geraakt door de passie waarmee Italianen omgaan met pure, ambachtelijke producten. Uren staan ze in de keuken om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren, waar ze vol passie over praten en met volle teugen van genieten. Terug in Nederland bedacht Henk dat hij meer wilde doen met een ander ambachtelijk product: speciaalbier. Al 25 jaar zijn grote passie. Hij wil dat Nederlanders net zo enthousiast worden over dit ambachtelijke product als Italianen dat zijn over hun producten en gerechten.

Missie
Hij besloot een bedrijf op te richten met de missie speciaalbier de erkenning en waardering te laten krijgen die het verdient. “Bier heeft een veel breder smaakpalet dan wijn, maar toch is voor velen bier de mindere broeder van wijn. Totaal onterecht. Ik weet met hoeveel passie en vernieuwingsdrift brouwers speciaalbieren ontwikkelen en brouwen”. 


Met zijn bedrijf biedt hij sinds 2010 verschillende activiteiten om zijn klanten op een onvergetelijke manier kennis laten maken met nieuwe smaken, nieuwe verhalen en nieuwe ervaringen: de fascinerende wereld van speciaalbier.

Henk Wesselink is dus een man met een missie. Zijn missie voor Bierevents is: de passie voor speciaalbier delen. Hij deelt zijn passie voor speciaalbier passie graag met jou. 


Biertrips als ontdekkingstocht in de wereld van speciaalbier
Bierliefhebbers kunnen via Bierevents gevarieerde biertrips boeken, doorspekt met bijzondere bierervaringen. Denk aan de leukste rondleidingen door kleinschalige brouwerijen, karakteristieke biercafé’s en gerenommeerde bierrestaurants. 

Bierproeverijen met passie
De gepassioneerde bierexpert Henk Wesselink is tijdens bierproeverijen op missie. Hij wil zijn passie over bier met je delen en komt met de leukste wetenswaardigheden en de mooiste anekdotes over het bier dat je drinkt. Ook leer je over  het brouwproces, de brouwerij en haar geschiedenis. Tijdens een proeverij ga je op een andere manier bier drinken. Laat de passie overspringen en bier drinken wordt nog beter dan het al was.

Hopveld voor aandacht voor speciaalbier 
Vanuit zijn missie mensen kennis te laten maken met de wereld van speciaalbier liet Henk in 2011 een hopveld aanleggen. Hop is immers een van de 4 hoofdingrediënten van bier, en zorgt voor een onderscheidende smaak. Het begon als eerste hopveld boven de grote rivieren. 

In 2016 is Bierevents een nauwere samenwerking aangegaan met Brouwerij De Molen. De brouwerij heeft haar naam aan het hopveld verbonden en helpt vrijwilligers te werven voor het werk op het hopveld. Inmiddels hebben velen hun weg gevonden naar het hopveld om helpen met de verbouw of de oogst van deze prachtige plant.

Bierige weetjes over Henk Wesselink van Bierevents
 • Biergids voor Biercycling
  Gedurende drie seizoenen per jaar is Wesselink reisbegeleider/biergids voor het Amerikaanse Beercycling. Hij begeleidt fietsreizen voor bierliefhebbers in Italië, België en Nederland. Passie voor speciaalbieren kent geen grenzen!
 • EpeBierCollectief
  Wesselink is lid van het
  EpeBierCollectiefDe ambitie van het 5- koppige collectief is om mooie speciaalbieren in de regio Epe op de markt te brengen. Inmiddels hebben ze een gevarieerd en smaakvol assortiment van speciaalbieren.
 • Tastes of Abbeys
  Om het fiets- en wandeltoerisme rond trappistenabdijen (met trappistenbieren) te bevorderen zet Wesselink zich in om het webplatform
  www.tastesofabbeys.com verder uit te breiden en ook aandacht te vestigen op andere brouwerijen in abdijen.
 • Bierkennis
  Wesselink volgde hij de opleiding tot bierambassadeur bij de Stichting Bieropleiding Nederland (Stibon). Hiermee is zijn theoretische kennis over bier en brouwen uitgediept.
 • Bierambassadeur
  Wesselink noemt zich bierambassadeur. Hij wil met Bierevents de biercultuur op hetzelfde niveau te brengen als wijn: een ambachtelijk topproduct voor liefhebbers van echte smaak. Een cultuur om te koesteren, een product om van te genieten.
 • Van bierimporteur tot biergids
  De liefde voor bier kwam al eerder tot uiting in het leven van Wesselink: van 1991 tot 1998 was hij eigenaar van bierimporteur Amadeus in Ede. Hij importeerde bieren van kleinschalige Belgische familiebrouwerijen die hij in de regio aan de horeca verkocht. Een deel van zijn vrije tijd ging toen al naar  fietsvakanties door België langs bierbrouwerijen, trappistenkloosters en bierrestaurants. Dit is verder ontkiemd en uitgegroeid tot zijn huidige rol als biergids.
Bierpassie voor heel Nederland
Bierevents is gevestigd in Ede en in Epe en werkt in het hele land.
Je vindt Bierevents op Facebook en Twitter , en je legt gemakkelijk contact via telefoonnr 06 51813872 of per e-mail (info@bierevents.nl).    

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »