Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Hopoogst Epe op 10 en 15 september: kom je helpen?

03.08.17

 

Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste hopbellen en zit daarmee op schema. Het plan is dan ook om op zondag 10 september en op vrijdag 15 september de hop te oogsten. We hopen weer tientallen kilo’s hopbellen te plukken en daarbij kunnen we wel wat hulp gebruiken. We nodigen je dan ook graag uit om op het hopveld van brouwerij De Molen en te helpen dit ingrediënt van bier te oogsten! 


 
Hop oogst in de zon
(foto: handmatig plukken van de hop iaan lange tafels)
 
We gaan Willamette, Chinook en Cascadehop oogsten. Dit zijn Amerikaanse hopsoorten die niet tegelijk oogstklaar zijn. Daarom is de oogst op 2 dagen ingepland. 

Hopoogst met vrijwilligers
De hopoogst was 6 jaar op rij een bijzondere belevenis voor alle helpers. Vaak heerlijk weer, nieuwe ontmoetingen, gezellige gesprekken en een uitdagende klus met zichtbaar resultaat. En straks een proefbaar resultaat. Het is tijdrovend om te oogsten: alle hopbellen worden met de hand van de ranken geplukt, en dat gaat om tientallen manden vol. 

Henk Wesselink, eigenaar van het hopveld verwelkomt weer graag mensen uit de regio wie het leuk lijkt om een keer een hopoogst te ervaren. Ook ontvangt hij graag vrijwilligers van Hopcrew De Molen, de bierliefhebbers die al eerder in het seizoen meehielpen op het hopveld. Het is voor hen extra leuk omdat de hopoogst het hoogtepunt is van het hopseizoen. 
Hop tijdens de oogst in Epe
Foto: geplukte hop in mand
 
‘Fresh hop’ bier
De hop die op beide dagen geplukt wordt, gaat de volgende ochtend naar brouwerij de Molen in Bodegraven waar alles in paraatheid is gebracht om meteen met de hop aan de slag te gaan. 
De verse hop wordt in dit geval gebruikt om te ‘fresh hoppen’. Fresh hopping houdt in dat de brouwer verse, ongedroogde hop bij het brouwproces gebruikt, en dat de hop niet wordt meegekookt.  Fresh hopped bier heeft dan ook een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is. 

 
Hopoogsten in Epe in de ochtendzon
 
(foto: handmatig plukken van de hop in het ochtendzonnetje) 
 
De bier die met de hop uit Epe gebrouwen wordt, is uniek in Nederland!

Aanmelden 
Er wordt zondag 10 en vrijdag 15 september geplukt vanaf 09:30 uur. Aanmelden is gewenst. Je kunt je aanmelden voor een tijd naar keuze en voor minimaal 1,5 uur.
Meedoen? Stuur even een mailtje door op een van onderstaande links te klikken. Je krijgt een bevestiging met adres en extra informatie.

Vragen? mail of bel gerust! Mail: info@bierevents.nl of bel 06 51813872 

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »