Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Hopcrew De Molen rondt hopseizoen af (filmpje)

20.09.17

Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij brouwerij de Molen. Hij was dit jaar het meest van alle hopcrewleden op hopveld De Molen te vinden. Op zaterdag 16 september was aan hem de eer om als eerste een zak hop in een lagertank te kieperen. 
 
Daarna volgden andere vrijwilligers die de andere 6 zakken met het brouwsel verenigden. Eigenaar/oprichter Menno Olivier van Brouwerij de Molen tracteerde de aanwezige leden van de hopcrew op een glaasje van het halffabrikaat-brouwsel. Daarna nam hij de hopcrew mee op een tour door de hele brouwerij. En het feestje voor de hopcrewleden eindigt pas op 22 of 23 september op het Borefts bierfestival, waar ze met Hopcrew-tegoedbonnen de Fresh Hop kunnen proeven. 
 
Recordoogst hop
En hiermee zit het hopseizoen er weer op voor Bierevents. Een seizoen dat begon in maart en na zeven maanden afgerond werd. Het hopveld staat er nu weer even leeg bij als aan het begin van het seizoen. Schijnbaar is er niets gebeurd. Maar niets is minder waar. In de tussentijd zijn de planten wel naar 5 meter geklommen en hebben een recordoogst opgeleverd. Andere bemesting en andere bedrading hebben daar waarschijnlijk een rol bij gespeeld. De hop vroeg dit jaar weer uren, om niet te zeggen, dagen werk. 
 
Helpende handen van de hopcrew
Gelukkig kon Henk Wesselink van Bierevents, die zorgt voor het onderhoud van het hopveld, een beroep doen op leden van de hopcrew De Molen. Door het seizoen heen hebben zij met de handjes gewapperd op het hopveld. Hiervoor werden er regelmatig op zaterdagen Hopcrewdagen georganiseerd. Bijzonder was dat er vrijwilligers uit het hele land kwamen om eens mee te helpen. En ook dit jaar kwamen er weer mensen van over de Belgische grens om te helpen. Ook in 2018 worden er weer hopcrewdagen voor vrijwilligers voor het hopveld georganiseerd. Informatie hierover vind je in de Facebookgroep 'Hopcrew De Molen'en  op de website van Brouwerij de Molen. Ook kun je als je interesse hebt, contact opnemen met Bierevents. Welkom!
 

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »